کارگاه زندگی عاقلانه توسط دکتر علی شمیسا
ندارم، آدم حقیری هستم و این عین واقعیت است. بعضیها روحیه بد خود را به هورمون و یا خواص ژنتیکی خود نسبت میدهند و به اعتقاد پارهای دیگر، اتفاقات بهظاهر فراموش شده دوران کودکی در ضمیر ناخودآگاه آنها همچنان موجود است و از اینرو روحیهشان خراب باقی مانده است. در نظر جمعی دیگر، احساس بد اگر ناشی از بیماری یا دلسردی مربوط به زمانهای اخیر باشد واقعبینانه است. پارهای نیز روحیه خود را به وضع بد جهان، اوضاع بد اقتصادی، آب و هوای بد، مالیاتها، شلوغی ترافیک و امکان بروز جنگ نسبت میدهند. به اعتقاد آنها فلاکت و بدبختی چیزی نیست که بتوان از آن گریخت.
البته، در مورد هر یک از اینها حقایقی وجود دارد. بدون شک حوادث محیطی، موقعیت شیمیایی بدن و تضادها و اختلافات مربوط به گذشته روی ما تأثیر میگذارند، اما این نظریهپردازیها مبتنی بر این باور است که احساسات ما به دور از کنترل ما هستند. اگر بگویید «نمیتوانم احساسم را تغییر دهم.» قربانی ناراحتیای خود میشوید، خود را فریب میدهید زیرا واقعیت این است که میتوانید احساستان را تغییر دهید.
اگر میخواهید احساس بهتری داشته باشید باید بدانید و درک کنید که بجای حوادث بیرونی، افکار و طرز تلقیهای شما هستند که احساسات شما را بهوجود میآورند. میتوانید اندیشه، احساس و رفتار خود را تغییر دهید. این اصل ساده و در عین حال انقلابی شما را در تغییر زندگی خود یاری میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید