كودكان خود را هوشيار كنيد!
1- پدر و مادر، بايد نگرش و برخورد درستي داشته باشند و لحن مناسبي براي صحبت با كودكانشان در نظر بگيرند.
وقتي با آرامش در مورد موضوعات خشن و ترسناك صحبت ميكنند، بچهها بهتر ميتوانند گوش كنند و ياد بگيرند. والدين بايد بتوانند ترسهايشان را كنترل كرده، كودكانشان را مضطرب نكنند.
2. سن كودك را در نظر بگيريد.
- كودكان سه تا پنج ساله كنجكاو و ذاتاً خوشباورند. همچنين در اين سن، بچهها به كارهاي محبتآميز و دلسوزانه بزرگترها واكنش نشان ميدهند. بچههاي نوپا و پيشدبستاني، الزاماً عواقب درازمدت موقعيتهاي خطرناك احتمالي را درك نميكنند.
- كودكان دبستاني، يعني شش تا نه سال بيشتر قادر به درك درست و غلط هستند. اين كودكان، ميتوانند اطلاعات را به خاطر بسپارند و تمرين كنند با اينحال، امكان دارد در شرايط دشوار دستپاچه شوند.
- كودكان ده تا سيزده ساله ممكن است در مورد تواناييشان براي برخورد با شرايط ناخوشايند، مبالغه كنند. و احساس كنند نبايد نگران باشند و در مورد خطر كردن، خونسرد رفتار كنند.
3. اطلاعاتي متناسب با سن كودك ارائه دهيد.
بازي و مكالمات پيدرپي، براي بچههاي كوچكتر بيشتر فايده دارد. والدين بچههاي بزرگتر، براي آموزش درباره خطر ميتوانند در مورد حوادث جاري يا موقعيتهاي واقعي با آنها صحبت كنند.
4. از تمهيدات خاصي كه توسط غريبهها به كار برده ميشود، مطلع باشيد.
به كودكان ياد بدهيد كه به غريبهها در پيدا كردن تولهسگ گمشدهشان كمك نكنند، هديه و شكلات از آنها قبول نكنند، يا سوار ماشين كسي كه نميشناسند نشوند.
5. رسانههاي گروهي را كنترل كنيد.
به خصوص وقتي موضوعاتي مانند دزديدن و قتل كودكان در خبرها مطرح است. والدين بايد از چيزهايي كه كودكان در تلويزيون ميبينند يا مسائلي كه ميشنوند، مطلع باشند. به بچهها كمك كنيد حقايق را از احساسات جدا كنند. والدين بايد نسبت به هر گونه تغيير در رفتار كودكانشان حساس باشند، بهخصوص در مورد مشكلات خوب و كابوسهاي آنها و در اين زمينه، به دنبال راهنماييهاي بيشتري باشند