سمینار روابط خاص زناشويي(ويژه بانوان)-خانم محبوبه خوانساری-18 دی
وقتی یک زوج ازدواجشان را با طلاق خاتمه میدهند یک پرسش در ذهن اطرافیان دور و نزدیک شکل میگیرد؛ چرا کارشان به طلاق کشید؟
با توجه به افزایش ناگهانی نرخ طلاق در کشور، برای کنترل این شرایط لازم است شایعترین دلایل طلاق شناسایی شود تا برای کنترل نرخ طلاق برنامهریزیهای لازم انجام شود. آمارهای سازمان ثبت احوال نشان میدهد که در سه ماهه نخست امسال 34هزار و 759واقعه طلاق در برابر 224هزار و 52مورد ازدواج به ثبت رسیده است. همین آمارها نشان میدهد که سال گذشته 142هزار و 841طلاق در کشور به وقوع پیوسته که 91هزار و 600 طلاق از سوی زوجهای با سابقه کمتر از 10سال زندگی مشترک انجام شده است.
کاظم نظمده رئیس مرکز پیشگیری سازمان بهزیستی، کمتر از سهماه پیش مسائل «جنسی» و «اقتصادی» و «مداخلات» را مهمترین دلایل مطرح شده از سوی زوجهای جوان متقاضی طلاق در مراکز مداخله بهمنظور کاهش طلاق سازمان بهزیستی عنوان کرده و گفته بود دلایلی که از سوی متقاضیان مطرح میشود، توسط کارشناسان سازمان بهزیستی بررسی و مشخص شده است که مهمترین دلیل کارشناسی برای طلاق این زوجها، فقدان آموزش لازم مراحل مختلف زندگی و تحکیم خانواده است. این آموزشها نهتنها پیش از ازدواج ضروری است بلکه پس از آغاز زندگی مشترک باید ادامه یابد، چرا که مهارتهای زندگی مشترک و نیازهای زوجها در دوره جوانی با دوره میانسالی و پیری متفاوت است و هر دوره مولفهها و مهارتهای خاص خود را دارد.
————————————————————————————————————————————-
خبرآنلاین 23/12/90
مسائل جنسي علت بسياري از طلاق هاست
درباره آسیب شناسی رشد طلاق میزگردی را با حضور ناصر قاسم زاده دبیر انجمن حمایت از سلامت و بهداشت روان جامعه و اصغر مهاجری جامعه شناس و استاد دانشگاه و البته موسوی چلک رییس انجمن مدد کاران اجتماعی هم روز بعد با حضور در کافه خبر در مباحث این میز گرد شرکت کرد .مشروح این میزگرد را می خوانید.
مهاجری: به نظر من بیشترین علت طلاقها در کشور به ناتوانی در برقراری ارتباط درست جنسی برمیگردد و در صورتی که طلاق انجام نشود و با تکیه بر باورهای سنتی زندگی ادامه پیدا کند، تبعات منفی روانی و جسمی آن بسیار زیاد است.
. حق زنان در این نابرابریهای جنسی بیشتر از مردان تضییع میشود. نبود آموزش درخصوص مسائل جنسی بزرگترین آسیب در ازدواجها است و برنامهریزان و سیاستگذاران جامعه باید نگاهی مقدس و باز به مقوله روابط زناشویی داشته و با آموزش و ترویج فرهنگ درست این روابط که در آموزههای دینی ما نیز به آن اشاره شده است، نگاه تابو و پنهانکارانه به این موضوع را پاک کنند.
امکان آموزش همگانی و مبتنی بر رسانه در این آموزشها وجود ندارد؛ بلکه باید بر آموزش چهره به چهره، کارگاهی و کاربردی در قالب آموزشهایی در محلات، بین خانوادهها و حتی ادارت و محل کار تکیه کرد.
در مسئله فرهنگ جنسی نیز همچنان ورود به این حوزه یک تابو به حساب می آیددر حالی که در آموزه های دینی ما احادیث غنی و قوی و توصیه ها خیلی شفاف است اما جامعه این صراحت را بر نمی تابد و آموزش های جنسی در کشور خیلی پایین است. برخی از محققان می گویند که زنان و مردان ایرانی رضایت کاملی از ارتبا ط جنسی خود در خانه ندارند و مدت این ارتباط کمتر از10 دقیقه است. بنده معتقدم که ما در فرهنگ جنسی کشور تنها مسئله نداریم بلکه بحران داریم .البته باز تاکید می کنم که راه حل ها در این حوزه ها با توجه به آموزه های دینی بسیاراست. ما مسائل جنسی را باید حرمت دار کنیم. این نوع روابط نباید به عنوان مسائل شهوترانی و حیوانی مطرح شوند بلکه به عنوان بعدی از حرکت معنوی انسان ها به سوی کمال به حساب آیند. در بسیاری از خانواده های ایرانی طلاق های پنهان وجود دارد و رابطه میان زن و شوهرها پویا و با نشاط نیست .
————————————————————————————————————————————–
لطفاً برای کسب اطلاعات بیشتر درباره زمان برگزاری سمینار روابط زناشویی (ويژه بانوان) با تلفن : 021-22038013 داخلی 1 تماس بگیرید. |